President Trump

Donald Trump is nu President van de Verenigde Staten van Amerika en sinds de eerste dag lijkt er wel iedere minuut een nieuwsupdate te verschijnen. Er wordt vooral angstig en verontwaardigd gereageerd op de nieuwe President en daar ben ik vooral heel verbaasd over. De man is net begonnen en doet niets anders dan uitvoeren wat hij belooft heeft tijdens zijn campagne. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker geen fan van meneer Trump. Hij is beledigend naar allerlei  groepen mensen, hij hangt standpunten aan waar ik tegen ben, hij is arrogant en misschien zelfs vulgair. Maar we moeten goed beseffen dat hij volledig legaal aan de macht is gekomen. Iedere keer weer wordt er vooral op de persoon Trump gespeeld en niet op zijn presidentschap. Lodewijk Asscher spande wat mij betreft de kroon door hem in De Wereld Draait Door zijdelings zelfs als fascist te beschouwen.

Koppen lezen
Je hebt tegenwoordig die reclame van de Volkskrant geloof ik, waar gesproken wordt over mensen die alleen koppen lezen in de krant en de inhoud voor lief nemen. Dat is hier toch wel aan de hand, heb ik het gevoel. Mensen lezen dat mensen uit een aantal islamitische landen niet meer welkom zijn. Dat dit een voorlopige beslissing is en geldt voor 3 maanden, hoor je niemand over. Een simpel voorbeeld en ook beangstigend voor veel mensen, maar hier worden dus de beroemde krantenkoppen alleen gelezen en niet de inhoud. Obama voerde ooit ook een reisverbod in voor inwoners van Irak. Dat vond iedereen blijkbaar normaal en als je een Israëlisch paspoort heb kom je ook niet binnen in 16 voornamelijk islamitische landen. Heel normaal toch? Toch een tikkie hypocriet, vind je niet, om hier zoveel stennis over te maken.

Schofferen
Dat Donald Trump een beleid uit wil voeren, betekent natuurlijk niet dat hij alles maar gedaan kan krijgen. Voor het grootste deel van zijn plannen zal hij toch de goedkeuring van het Amerikaanse congres nodig hebben. En geloof maar, dat echt niet al zijn ideeën uitgevoerd gaan worden. De angst zit blijkbaar diep voor de keiharde en meedogenloze zakenman/president. Mijn idee is om eerst maar eens af te wachten wat hij daadwerkelijk voor elkaar krijgt. Je weet wat hij wil en daar kun je als land of organisatie natuurlijk je plan A  en plan B voor maken. Dan ben je voorbereid. Wat er in de USA gebeurd heeft in elk geval invloed op onze economie en dat vinden veel mensen veel spannender. Kom niet aan mijn portemonnee is heel vaak aan de orde. Mijn grootste zorg over President Trump is zijn grote bek. Hij walst als een olifant door de  kwetsbare porseleinkast van de wereldvrede. Er zijn voldoende culturen die beleefdheid hoog in het vaandel hebben staan, maar Trump lijkt daar geen boodschap aan te hebben. Als daar op een dag maar geen oorlog van komt. Een handelsdoorlog kan ik mee leven, maar een echte oorlog zit ik niet op te wachten, en met mij nog miljarden mensen.

Eén antwoord op “President Trump”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*