Nertsen

Gisteren heeft de rechtbank het regeringsbesluit om per 2024 de nertsenhouderij te verbieden, ongedaan gemaakt. Goed voor de nertsenfokkers, de economie en de werkgelegenheid. Het gaat hier tenslotte om zo’n 170 bedrijven en 1400 arbeidsplaatsen. Voor Marianne Thieme (PvdD) en haar gevolg en andere organisaties in het kader van het beschermen van dieren een bittere pil, in ogenschouw nemend dat het verbieden van de nertsenhouderij een belangrijke reden, zoniet de belangrijkste, was om de Partij voor de Dieren op te richten. Nu denk ik dat dit besluit voor de gemiddelde nerts in de wereld een positieve is. Bont is een product dat over de hele wereld verkocht wordt ongeacht waar het geproduceerd wordt. Wanneer de nertsen productie in Nederland verdwijnt, verandert de vraag in de wereld niet en worden de nertsen natuurlijk gewoon ergens anders in de wereld gefokt. Bijvoorbeeld in China! Ken  je de beelden nog over de Angorakonijnen die daar geplukt werden nog? Ga er maar vanuit dat het met nertsen in China ook een stuk minder gesteld is dan met de nertsen in Nederland, maar het eindproduct, de vacht, is kwalitatief net zo goed, ga daar maar van uit. Ik besef dat het imago van de nertsenhouderijen in ons land een stukje slechter is dan bijvoorbeeld de varkenshouderijen of pluimveehouderijen, maar laat het voorlopig maar blijven hier, want zoals eerder genoemd is dit voor de gemiddelde nerts in de wereld volgens mij gewoon beter en vergeet al die werkgelegenheid niet. Misschien kunnen de Nederlandse dierenactivisten in China en India hun campagnes gaan voeren, dan heb je in 1 keer 1/3 van de wereldbevolking binnen je bereik en zijn de eventuele resultaten ook veel effectiever. Maar ja, hier in Nederland kun je zo lekker actie voeren, want hier kijken we nergens meer van op. Kom nou op, waarde dierenactivisten, vraag nu niet steeds om ons land het braafste jongetje van de klas te laten zijn, want de gemiddelde nerts wordt hier echt niet beter van en vergeet de economische waarde niet.

Eén antwoord op “Nertsen”

  1. Laten we vooral altijd het economische belang preveleren en omdat er vraag is voor aanbod zorgen. Weet je wat we doen? Er is ook vraag naar kinderporno dus daar gaan we voor zorgen en ook harddrugs vertegenwoordigen een economische waarde dus ook daar hoeven we niet per se het braafste jongetje van de klas te zijn.
    Bont is niet meer van deze tijd en heeft geen plaats meer in onze samenleving. Daarom zou het een goede zaak zijn om in Nederland het fokken van nertsen te verbieden. Daarna Europa en daarna de wereld. Er dient een andere mindset te komen wanneer het gaat om de omgang met natuur en milieu want ook het zogenaamde humane vergassen van die arme beestjes alleen voor economisch gewin is walgelijk en abject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*