Tere zieltjes en kerstmis

Nederland is druk bezig zichzelf te verloochenen. Kleine groepjes en individualisten  roepen iets over discriminatie en minderheden en proberen zo algemene landelijke gebruiken te ondermijnen. Het bekende verhaal van Zwarte Piet is natuurlijk verreweg het bekendste voorbeeld, maar ook de lachwekkende beslissing om als overheid het woord allochtoon niet meer te gebruiken hoort in deze categorie thuis. Deze week werd bekend dat in sommige instanties het woord Kerst niet meer gebruikt wordt. Op scholen is de kerstmaaltijd omgedoopt tot eindejaarsfeest. Het moet niet gekker worden!

Veel soorten gelovigen
Het idee om het woord Kerst niet meer te gebruiken, zeggen de enkele scholen die het woord niet meer gebruiken, is omdat ze met nogal al wat verschillende  geloven te maken hebben. Huh, dit is toch Nederland? Het land met een Christelijke basis, maar waar iedereen vrij is om te geloven wat hij of zij wil, en dat al eeuwen lang. De reden van dit besluit, door een angstig, overgevoelig schoolbestuur of directie, ontgaat me volledig. Kerstmis is volgens mij hèt feest van vrede en verdraagzaamheid en een betere boodschap bestaat er niet voor alle soorten geloven om dat ook samen uit te dragen.

Nationalistisch
Het zal wel uitgelegd worden als nationalistisch, racistisch en ongevoelig, maar dit wil ik toch wel even kwijt. In Nederland woont een klein groepje, van voornamelijk allochtone afkomst met een enorme grote bek, die van een groepje superlinkse geitenwollensokkendragers alles gedaan krijgt, onder de noemer van discriminatie, minderheid en racisme. Ze krijgen hier een podium aangereikt om buitenlandse normen en waarden te promoten in een veel te gastvrij, tolerant en vriendelijk land. Zwarte Piet wordt betiteld als discriminatie en woorden als allochtoon en negerzoen worden in de ban gedaan.

Watjescultuur
In deze watjescultuur wonen teveel mensen met lange tenen en misschien nog wel meer mensen die als de dood zijn om op die tenen te trappen. Dat Kerstmis niet genoemd mag worden is wel het ultieme voorbeeld van zwakte. Angst regeert, want misschien wordt er wel iemand heel erg gekwetst. Ik ben hier wel een beetje klaar mee. Iedereen lijkt wel boos in dit land en heeft totaal geen oog voor de rede van de andere partij. Voor alle tere zieltjes met lange tenen en hun ultrasociale vrienden heb ik de volgende boodschap: Of je allochtoon, minderheid, vluchteling, neger, Nederlander met een migrantenachtergrond,  Turk, Marokkaan, socialist, communist, alternatief, moslim, vluchteling of Jood bent, ga je bezighouden met dingen die er toe doen. Wordt gelukkig, blijf gezond, zorg dat je genoeg eet en een goede plek hebt om te slapen, maar bemoei je met je eigen zaken en pas je aan zonder de inwoners van het land waar jij of je voorouders ontvangen zijn, om wat voor reden dan ook, te schofferen en respectloos te behandelen. Respecteer je eigen waarden, maar houdt er rekening mee dat dit land een christelijke basis heeft, samen met de normen en waarden die daarbij horen, zoals Kerstmis. Als dat kan heb je mijn respect en heb ik je graag in mijn buurt. Maar voor iedereen die daar moeite mee heeft, en dit geldt voor allochtonen en Nederlanders, moet wat mij betreft maar zo spoedig mogelijk een plek in een ander land vinden waar dit gezeik wel geaccepteerd wordt. Fijne Kerst!

2 antwoorden naar “Tere zieltjes en kerstmis”

 1. Co, niets blijft hetzelfde. Sinterklaas en Kerst hebben vanaf hun ontstaan veranderingen ondergaan. Vooral niet druk over maken. Je houdt het niet tegen. En iedereen (iedere groep )kan een feest op zijn eigen manier organiseren of naar een feest gaan dat naar zijn zin is.
  Dit gezegd hebbende hoeven van mij persoonlijk ook die veranderingen ook minder snel of niet.
  Over termen; Buitenlander werd Allochtoon wordt nu weer wat anders. Gebeurt met alles wat eng is of langere tijd in een negatieve zin gebruikt wordt
  Fijne Feestdagen

 2. Co, je statement over wederzijds respect deel ik volledig. Mooi gezegd.
  Zonder te vervallen in doorgeschoten reacties wordt het echt tijd dat we opkomen voor onze eigen waarden en normen, onze zo geprezen cultuur.
  En daar doe je een mooie voorzet voor. Laten we ons hier vooral, op een positieve manier, met zijn allen maar eens druk over maken.
  Ik wens iedereen een fijn Kerstfeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*