Vladimir Poetin

Vladimir Poetin van 7 oktober 1952 uit Leningrad is de huidige president van Rusland. Vladimir is een sluwe politicus die al jaren als een dictator de touwtjes in het grote Rusland in handen heeft. Hij houdt van macht en daar wil hij steeds meer van. Omdat Rusland als gewapende macht niet tegen de NAVO is opgewassen gaat Vladimir te werk op zijn vertrouwde wijze. Zoek de randjes op van wat getolereerd wordt door de rest van de wereld en laat al het dreigen met sancties stoïcijns over je heen komen. Intussen pookt hij in de onvrede van de, na het uiteenvallen van de Sovjet Unie, ontheemde Russen in de voormalige landen van de Unie. In de Oekraïne werkt dit plan inmiddels naar tevredenheid van deze president en de annexatie van het Krim-gebied lijkt voorlopig geslaagd al heeft de rest van de wereld dit natuurlijk niet erkend.

Een ander voorbeeld van het aanjagen en ondersteunen van een Russische opstand in het oosten van de Oekraïne is de niet erkende staat rond Donetsk. Deze rebellen worden geleid door Aleksandr Borodaj en militair ondersteund door Vladimir Poetin. Op een kwade dag in de zomer van 2014 zat Vladimir in zijn werkkamer naar buiten te kijken terwijl hij nieuwe plannetjes zat te bedenken om zijn zo zeer gewilde macht te vergroten toen zijn telefoon van de beveiligde lijn ging.
“Met Vladimir.”
“Hoi Vladimir. Met Aleksandr.”
“Met wie?”
“Met Aleksandr, je mannetje in Donetsk.”
“Oh, hoi Aleksandr. Wat kan ik voor je doen?”
“Wij willen graag vliegtuigen neerschieten. Heb jij daar soms iets voor?”
“Natuurlijk heb ik dat. Ik stuur wel van die zelf zoekende raketten. Dat is makkelijk.”
“Ha ja, dat is maar beter, want die soldaten van mij kunnen niet zo goed richten. Doe je er ook een paar raketwerpers bij?”
“Ja Aleksandr, het komt goed, ik zal morgen gelijk iets sturen.”
“Fijn Vladimir, dankjewel hoor.”
“Graag gedaan Aleksandr, maar eh, mondje dicht hè!”
“Natuurlijk Vladimir. Van mij horen ze niets.”
De volgende dag vertrok er een konvooi met raketwerpers en raketten richting Donetsk. Op 17 juli 2014 krijgt een soldaat het bevel om te richten en te vuren op een vliegtuig. De wereld is geschokt na deze vliegtuigramp, met enkel slachtoffers die niets met Rusland of Oekraïne van doen hebben en er wordt luid geroepen dat de schuldigen gepakt moeten worden. Hoe dit gaat aflopen is nog onduidelijk. Natuurlijk krijgen de onderzoekers niet voldoende ruimte van de bezettende separatisten en natuurlijk is er al het nodige bewijs verdwenen. Misschien komt er een internationale inval in het oosten van de Oekraïne en misschien komt er wel een oorlog van. Het is wel zeker dat er enkele mensen opgepakt en gestraft zullen worden op de lange termijn. Misschien wel de soldaat die de raket afgevuurd heeft, of misschien zijn commandant. Misschien zelfs wel Aleksandr Borodaj. Maar geloof me maar, de ware schuldige zal nooit gestraft worden. Waarschijnlijk sterft Vladimir op hoge leeftijd, ergens in een bed in Leningrad en zonder gewetenswroeging, want een geweten heeft hij niet.

Eén antwoord op “Vladimir Poetin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*