Kamerleden met een gebrek aan kennis

Wat de functie eisen voor een tweede kamerlid zijn is voor mij een volstrekt raadsel. Te vaak worden er kreten uitgebraakt waar de honden geen brood van lusten. Uitlatingen van politici waarvan ik dan persoonlijk denk, dat ieder weldenkend mens op de klompen aanvoelt dat er helemaal niets van klopt en negen van de tien keer worden ze ook nog niet teruggefloten door hun eigen partij. Ik erger me al een tijdje aan staatssecretaris Sander Dekker, die verantwoordelijk is voor cultuur en onderwijs. Waarom hij op die positie zit is me volstrekt onduidelijk, want hij laat regelmatig zien dat hij bitter weinig  kennis heeft van televisie en onderwijs. Maar goed, hij mag daar blijkbaar blijven schutteren van zijn partij. Indruk maken doet hij echter nauwelijks.

Vandaag wil ik echter de onzin van PvdA kamerlid Sjoera Dikkers belichten. Deze week kwam in het nieuws dat het antibiotica gebruik in de veehouderij dusdanig was gereduceerd dat er in de veehouderij tegenwoordig minder medicatie gebruikt dan bij mensen. Uitstekend nieuws zou je denken, voor consument, dierenorganisaties en veehouders. Dat nieuws is Mevrouw Dikkers waarschijnlijk ontgaan, want zij bracht vandaag het volgende in de wereld. Zij stelt dat dieren op de been gehouden worden door antibiotica en dat consumenten deze antibiotica binnenkrijgen door het eten van vlees. Huh? Sjoera Dikkers is toch de landbouw deskundige van de Partij van de Arbeid. Zij zou moeten weten dat vlees met antibiotica niet eens verkocht mag worden. Hoe kan zij dit soort onkundige en zelfs kwetsende taal uitslaan. Ze zou als gespecialiseerd landbouw kamerlid beter op de hoogte moeten zijn.

Gelukkig voor Sander en Sjoera worden er geen eisen gesteld aan de kwalificaties van tweede kamerleden en zo kunnen ze op hun eigen wijze hun werk doen zonder enige kennis van zaken. Dat is toch wel lekker voor hen, want dan blijven ze uit de WW. De Nederlandse politiek ten voeten uit. Helaas vallen maar weinig politici op door hun nuchtere en realistische kijk op dat deel dat hen wordt toegewezen door hun partij. Wat mij betreft vallen er twee duidelijk uit de (positieve) toon van de politiek. Helma Lodders van de VVD, zij is landbouw-  en pensioendeskundige die ik nog niet op enige onzin heb kunnen betrappen en blijk geeft van de juiste kennis van zaken. Daarnaast is Sharon Dijksma blijkbaar iemand die overal de juiste kijk op heeft, want op economische zaken deed ze het prima, zeker als het om de landbouw ging en bij infrastructuur wappert ze al aardig met de zakelijke bezem in het stofnest van NS en Prorail. Met meer van dit realistische politici zou het helemaal goed komen met Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*